Så här kan du donera

Gåva

Din gåva hjälper oss i vårt arbete för det svenska musiklivet. Alla gåvor är välkomna – stora som små. Vill du diskutera ett särskilt ändamål eller projekt som mottagare av din gåva så är du mycket välkommen att kontakta oss på adm@musikaliskaakademien.se

Sätt in beloppet på Bankgiro 5366-9586. Ange ditt namn och mejla också gärna till donation@musikaliskaakademien.se så att vi får möjligthet att tacka dig för din gåva.

Minnesgåva

Hedra en saknad vän genom en minnesgåva till musikens tjänst istället för blommor. Minsta belopp är 250 kronor och du får ett fint kondoleansbrev med personligt meddelande i A4-format på papper av hög kvalitet att ge bort.

Sätt in beloppet på Bankgiro 5366-9586. Ange ditt namn och "Minnesgåva". Mejla mottagarens namn, önskad text på kondoleansbrevet och vart det ska skickas till donation@musikaliskaakademien.se. Observera att inbetalning och information måste vara oss till handa minst en vecka innan brevet ska vara framme.

Du kan också skänka en minnesgåva med valfritt belopp utan kondoleansbrev. Sätt in beloppet på Bankgiro 5366-9586 och mejla mottagarens namn, när och var begravningen äger rum samt annan ev. information till donation@musikaliskaakademien.se.

Gratulationsgåva

En fin gåva till musikälskaren som redan har allt. Minsta belopp är 250 kronor och du får ett fint gåvobrev i A4-format på papper av hög kvalitet att ge bort.

Sätt in beloppet på Bankgiro 5366-9586. Ange ditt namn och "Gåvobrev". Mejla mottagarens namn och vart gåvobrevet ska skickas till donation@musikaliskaakademien.se. Observera att inbetalning och information måste vara oss till handa minst en vecka innan brevet ska vara framme.

Testamente

Ett testamente är en gåva för framtiden. Genom att skriva in Kungl. Musikaliska Akademien i ditt testamente kan ditt engagemang för musiken fortsätta även efter din bortgång.

Du kan ge ett bestämt belopp eller välja att testamentera föremål, värdepapper eller en fastighet. Du kan testamentera hela kvarlåtenskapen eller viss procent av ditt ägande.

Nedan finner du tre enkla mallar för testamente. Testamentet måste vara undertecknat av dig och av två samtidigt närvarande vittnen. Tänk på att även ange Akademiens organisationsnummer 802010-1310 i testamentet.

Mall testamente (pdf)PDF
Mall testamente makar (pdf)PDF
Mall testamente sambo (pdf)PDF

För insättning från utlandet:

BIC IBAN: SE25 6000 0000 0002 1959 4511
SWIFT: HANDSESS

Handelsbanken
Kungsträdgårdsgatan 2
106 70 Stockholm
Sweden

Kontakt

Elisabeth Midhamre, Akademikamrerare
elisabeth.midhamre@musikaliskaakademien.se

Vid större donationer kontakta ständige sekreteraren
adm@musikaliskaakademien.se

Kungl. Musikaliska akademien, Blasieholmstorg 8, SE-111 48 Stockholm, Sweden, adm@musikaliskaakademien.se, tel +46 8 407 18 00