Kungl. Musikaliska Akademien 250 år

Välkommen att fira musikens år 2021!

Kungl. Musikaliska Akademien fyller 250 år och i samarbete med över 50 musikorganisationer och andra betydelsefulla aktörer runt om i Sverige kommer vårt jubileumsår att fyllas av en lång rad evenemang.

Posted by
Kungl. Musikaliska akademien on Tuesday, September 8, 2020

PRESSMEDDELANDE om musikens år 2021


“2021 manifesterar vi musikens stora betydelse och kraft i vårt samhälle genom att tillsammans med våra vänner i musiklivet bjuda in till allt från forskarkonferenser, utställningar och konserter till debatter och workshops.
Vi vill vara en motor och ett stöd i arbetet för ett levande musikliv i hela vårt land och ser fram emot ett år av utveckling och samarbete.”
Susanne Rydén, Preses i Kungl. Musikaliska Akademien.
Läs meröppnas i nytt fönster

Meny

”Förberedelserna har pågått i flera år och äntligen kan vi nu gå ut med nyheten om att vi trots den osäkra situationen för kulturbranschen kommer att gå samman med stora delar av musiklivet och genomföra en av våra största satsningar för musikens roll i samhället någonsin."
Fredrik Wetterqvist, Ständig sekreterare i Kungl. Musikaliska Akademien.

Under jubileumsåret kommer denna kalender att fyllas med evenemang från hela landet!

2021-10-29 09.00
Kungl. Musikhögskolan och Musikaliska, Nybrokajen 11

Mötesplats Opera 2021 Svensk operakonst – nutid, framtid, historia

Symposium
Föranmälan krävs

Läs mer

2021-10-29 21.00
Jazzlabbet

Jazzpristagaren Christer Bothén hedersgäst på Umeå Jazzfestival

Konsert

Läs mer

2021-10-31 14.00
Brännkyrka kyrka

Kungligt bra musik – KMA 250 år

Konsert

Läs mer

Vad firar vi?

Sedan 1771 har Kungl. Musikaliska Akademien arbetat för musikens ställning i undervisning på olika nivåer, men också för dess betydelse och relevans i samhället. Detta kommer vi nu att uppmärksamma med en mängd spännande evenemang under hela jubileumsåret 2021. Det kommer bjudas in till samtal, skrivas debattartiklar, hållas workshops, anordnas turnéer, konsertserier och samarbeten i hela landet. Och inte minst ska det firas – med storslagna jubileumskonserter för allmänheten, små intima seminarier, vetenskapliga konferenser, föreställningar, pukor och trumpeter.

Kungl. Musikaliska akademien, Blasieholmstorg 8, SE-111 48 Stockholm, Sweden, adm@musikaliskaakademien.se, tel +46 8 407 18 00